X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
16/08/2019 |  09:39 | Извор: СРНА

Сребреница: Јавни позив за кредитно задужење од 2,5 милиона КМ

Општина Сребреница расписала је јавни позив за банке заинтересоване за додјелу дугорочног кредита од 2,5 милиона КМ овој локалној заједници, рекао је шеф кабинета начелника општине Владан Миловановић.
Општина Сребреница - Фото: СРНА
Општина СребреницаФото: СРНА

Јавни позив расписан је на основу одлуке Скупштине општине о кредитном задужењу, а рок је 30 дана.

Скупштина општине је својом одлуком о кредитном задужењу прецизирала да је 900.000 КМ предвиђено за реконструкцију 24 локална путна правца.

За оживљавање бањског туризма превиђено је 800.000 КМ, односно за стварање услова и почетак програма лијечења сребреничком љековитом водом Губера.

За пројекат енергетске ефикасности и утопљавања стамбених зграда планирано је 200.000 КМ, а идентични износи биће утрошени и за набавку стамбених контејнера ради оснаживања руралних подручја, затим за санацију клизишта и изградњу градске гараже.

Ова општина након посљедњег рата у БиХ није се кредитно задуживала, нема никакво кредитно оптерећење и добила је сагласност Министарства финансија Републике Српске за подизање кредита јер испуњава законске услове.

Миловановић је рекао новинарима да ће се на основу пристиглих понуда одредити најповољенији понуђач који ће пласирати кредитна средства овој општини.

Након спроведене процедуре и избора најповољније понуде биће познати коначни услови о кредитном задужењу.