latinica  ћирилица
16/08/2019 |  10:52 ⇒ 11:23 | Аутор: РТРС

Бесплатна школа дигиталних вјештина за средњошколце из социјално угрожених група

Ученици средњих школа из социјално угрожених група ово љето имаће прилику да похађају бесплатну Школу дигиталних вјештина, коју организује Центар за дигитални развој и подржава град Бањалука.
Школа дигиталних вјештина (фото: Град Бањалука) -
Школа дигиталних вјештина (фото: Град Бањалука)

Школа дигиталних вјештина провешће полазнике узраста 15 – 18 година кроз пет различитих модула чији ће термини бити суботом или недјељом у трајању од 6 сати, а почетак реализације пројекта заказан је за 31. август 2019. године.

Школа дигиталних вјештина првенствено је намијењена полазницима који живе у социјално угроженим/рањивим породицама (оба родитеља незапослена), дјеци без родитељског старања, као и дјеци из вишечланих породица (породице са 4+ дјеце), чије је стално мјесто боравка пријављено у Бањалуци.

Полазници Школе дигиталних вјештина имаће прилику да науче више о могућностима за проналазак добро плаћених послова које пружа савремено доба и интернет, као и да усвоје нова знања и вјештине из области пословне комуникације, продаје, дигиталног маркетинга, као и веб и графичког дизајна.

Школа дигиталних вјештина представља савремени едукативни програм рађен по систему "паметне едукације", што значи да се кроз теоретску и практичну наставу усвајају тржишно примјенљива знања из области информационих технологија која нису доступна кроз редовно школовање.

- Свједоци смо експанзије нових дигиталних послова са којима се сусрећемо у 21. вијеку. Како бисмо ишли у корак са дигиталном економијом новог доба потребно је да на вријеме усмјеримо младе људе у правцу који ће им омогућити шансу за развој њихових креативних потенцијала, рад, напредак, те стабилну каријеру и финансијску независност. Управо у томе огледа се мисија школе дигиталних вјештина – поручују из Центра за дигитални развој.

Пријаве за Школу дигиталних вјештина отворене су до 30. августа текуће године, а сви заинтересовани који испуњавању наведене услове за учешће у пројекту могу се пријавити путем веб адресе Центра на дигитални развој, маилом на info@cdr.ba или позивом на број телефона 066 997 989.

Партнери школе дигиталних вјештина су град Бањалука, академија дигиталног маркетинга – Моја Дигитална Академија, Иновациони центар Бањалука, Ланацо и Житопека.