latinica  ћирилица
16/08/2019 |  11:27 ⇒ 14:17 | Аутор: СРНА

Мркоњић Град: У јулу искључено 70 одсто више возача него истог мјесеца лани

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Мркоњић Град у јулу је из саобраћаја искључено 166 возача, што је више за 69 или 71,1 одсто у односу на исти период претходне године, рекао је замјеник начелника ове управе Бранислав Караулац.

Он је на данашњој конференцији за новинаре објаснио да је највише возача искључено због вожње под утицајем алкохола /162/, три због вожње прије стицања права на управљање моторним возилом и једно лице из осталих разлога.

Према његовим ријечима, у јулу је евидентирано 17 кривичних дјела, што је мање за два дјела или 10,5 одсто у односу на исти период прошле године. 

- Било је 15 дјела општег криминалитета, једно привредног и једно против безбједности јавног саобраћаја. Коефицијент укупне расвјетљености кривичних дјела износи 88,23 одсто, а коефицијент расвјетљености по непознатом извршиоцу 77,77 одсто - рекао је Караулац.

Он је нагласио да је смањен и број случајава нарушавања јавног реда и мира за 32 одсто. 

- Евидентирано је 17 случајева, што је мање за осам или 32 одсто. Приликом нарушавања јавног реда и мира било је 28 прекршаја, које је починило 28 лица, међу којима је један повратник и један малољетник - рекао је Караулац.

Он је навео и да се у јулу догодило 29 саобраћајних незгода, што је на истом нивоу као прошле године. Од тога је било шест незгода са настрадалим лицима, у којима је једно погинуло и седам задобило лакше тјелесне повреде.