latinica  ћирилица
16/08/2019 |  15:24 ⇒ 17:45 | Аутор: СРНА

Талић: Потребна евиденција лица са потешкоћама у развоју

Потребно је направити прецизну евиденцију лица са потешкоћама у развоју у Бањалуци којим би биле корисне услуге Удружења "Дајте нам шансу - звјездице", изјавио је предсједник градске Скупштине Зоран Талић.

Талић је данас разговарао са директором Удружења Жељком Перишић Нинковић о активностима и плановима дневног центра овог удружења, те је договорен наставак сарадње.

- Један од наредних задатака савјета мјесних заједница биће да идентификују на својим подручјима породице које имају проблема и којима би услуге Удружења биле корисне - рекао је Талић новинарима након посјете Удружењу.

Он је позвао надлежне републичке и институције БиХ да се дефинише институционална помоћ за лица са сметњама у развоју када дођу у одређене године или остану без подршке породице.

Талић је изразио задовољство што Удружење "Дајте нам шансу - звјездице" преданим радом пружа квалитетну инклузију како породицама, тако и њиховој дјеци.

Нинковићева је захвалила Талићу за посјету, те навела да ово удружење активно ради и биљежи добре резултате, како би лица са потешкоћама у развоју била укључена у друштвене активности.

- Осим различитог спектра активности које смо припремили за наше кориснике, како би и њима, али и њиховим породицама олакшали живот, просторије нашег дневног центра су потпуно прилагођене како најмлађим, тако и корисницима који имају више од 18 година - рекла је Нинковићева.

Према њеним ријечима, корисници у сервисном центру Удружења могу се бавити спортским, музичким, али и другим активностима.

- Посебно смо поносни на нашу фолклорну секцију, коју организујемо у сарадњи са Културно-умјетничким друштвом `Чајавец`, која је прва инклузивна фолклорна група у БиХ - рекла је Нинковићева.