latinica  ћирилица
16/08/2019 |  19:00 | Аутор: РТС

Србија лако са Турском на старту Акрополис купа

Кошаркаши Србије савладали су Турску са 87:72 у првој утакмици на Акрополис купу. Јокић и Богдановић водили Орлове до убЈедљиве побједе, слиједи утакмица са Италијом у суботу (17.00).

Можда и лакше него што се очекивало, Србија је савладала Турску у првој утакмици на Акрополис купу у Атини. Изабраници Саше Ђорђевића од почетка дуела ставили до знања противнику да немају шта да траже у овом мечу, на крају забиљежен тријумф – 87:72.

Одлична игра у одбрани и врло маштовита у нападу одредили су ток меча. Турци нису имали рјешење за чврсту одбрану Орлова, па су већину поена постигли са линије за слободна бацања и иза линије за три поена.

На другој страни, Богдан Богдановић радио је "шта је хтио", док је Јокић још једном показао зашто је најбољи центар НБА лиге.

Предност Орлова расла је из минута у минут, а најубједљивију предност Србија је имала средином посљедње четвртине, када је послије закуцавања Радуљице стигла до 78:56.

У опуштенијој завршници, Турци су успјели да смање предност на, за њих, подношљивих минус 15.

У тиму Србије није наступио Никола Милутинов, док је Драган Милосављевић због повреде скочног зглоба почетком треће дионице завршио меч.

Марјановић и Радуљица подијелили су минутажу, Боби је играо у првом, а Мирослав у другом полувремену дуела са Турском.

Гости на вечерашњој утакмици у Атини била су дјеца из Републике Српске и Косова и Метохије, а често се могло чути "Косово је срце Србије".

Наредни меч на Акрополис купу Србија игра у суботу (17.00) против Италије, селекције која ће Србији бити противник у групи на Свјетском првенству.