X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
17/08/2019 |  18:46 | Извор: СРНА

Сутра почиње градња дневног центра "Подржи ме - 9. јануар"

У сјеверном дијелу Косовске Митровице сутра ће почети градња дневног центра "Подржи ме - 9.јануар" намијењеног дјеци са посебним потребама, а динамика градње, чија је вриједност 280.000 евра заједно са опремањем, одвијаће се у зависности од прикупљања донација.
Дневни центар "Подржи ме" - Фото: РТРС
Дневни центар "Подржи ме"Фото: РТРС

Дневни центар "Подржи ме" носиће и назив "9. јануар" као знак захвалности грађанима Републике Српске за њихову вишегодишњу хуманост и помоћ Србима на Космету, саопштено је из бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

- Пројекат изградње дневног Центра `Подржи ме - 9.јануар` је, уз акцију `Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске`, најзначајнији пројекат за чију су градњу до сада институције и грађани Српске прикупили око 70.000 евра - рекао је Срни предсједник овог одбора Милорад Арлов.

Он је додао да је уз овај износ обезбијеђено још 10.000 евра донације МТС ДОО Косовска Митровица и грађевинског предузећа "Рад 028", те да је општина Инђија најавила помоћ од око 2.500 евра.

Арлов је рекао да ће сутра у Цркви Светог Димитрија у сјеверној Косовској Митровици бити уручени четворомјесечни износи стипендија коју прима шесторо српске дјеце у мјесечном износу од по 100 евра.

- Стипендију, коју обезбјеђују анонимни донатори, примиће Николија Максимовић из села Стрелце код Косовске Каменице, Никола Пешић и Давид Ракић из Косовске Митровице и по први пут четворомјесечна Кристина Вуковић најмлађа од осморо дјеце породице Вуковић из Косовске Митровице, као и Ивона Мицић и Анастасија Михајиловић из Грачанице чији су очеви као војници учествовали у одбрани домовине на Паштрику - навео је Арлов.

Мицићима и Михајиловићима стипедију су обезбиједили анонимни донатори посредством бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији послије писања Срне о њиховом страдању.