latinica  ћирилица
17/08/2019 |  18:48 | Аутор: РТРС

Зоран Талић посјетио Ронилачки клуб "Делфин"

Предсједник Скупштине града Бањалука, Зоран Талић, учествовао је данас у спортској и туристичкој атракцији роњења у ријеци Врбас у склопу Ронилачког љета у Бања Луци, пројеката који се налази у календару туристичких манифестација Града Бања Лука.
Ронилачки клуб Делфин - Фото: РТРС
Ронилачки клуб ДелфинФото: РТРС

Талић каже, осим што спортски колективи као што су РК Делфин обогаћују спортску и туристичку понуду града Бањалука, значај РК Делфин огледа се и по хуманости, јер су једни од првих који су своје животе и капацитете ставили у службу спасавања угрожених градјана током катастрофалних поплава 2014. године.

- Користим ову прилику да се захвалим РК Делфин, који је активно узео учешће гдје су се несебично дали заједно са цивилном заштитом, другим организацијама, удружењима, и градјанима када су биле велике поплаве. Активности које РК Делфин реализује добре су за наше суградјане јер обогаћују спортску и туристичку понуду нашега града – рекао је Талић.

Игор Гајић предсједник РК Делфин, захвалио се предсједнику Скупштине града Бањалука на посјети те додао да идеја пројекта "Ронилачко љето у Бањалуци" осим забавног има и едукативни карактер. РК Делфин има инструкторе роњења који имају лиценце асоцијације ХСА Интернатионал за особе са инвадилитетом и дјецу са потешкоћама у развоју.

- ХСА Интернатионал је настала тежњом да се омогући особама са инвадилитетом и дјеци са потешкоћама у развоју бављење роњењем на начин који је прилагођеним њиховим потребама и могућностима, а доказано је да роњење изузетно повољно утиче на особе које имају наведене потешкоће у свим аспектима њиховог живота - рекао је Гајић.

Подсјећамо, Ронилачки клуб "Делфин" уз подршку града Бањалука организује бесплатно спортско-рекреативно роњење за дјецу и родитеље до 23. августа, а право учешћа имају дјеца од 12 до 17 година, док је услов да кандидати знају пливати. Кандидати стичу знања из неколико области: принципи заштите и очувања водених ресурса и њихов значај за појединца и друштвену заједницу, специфични принципи безбједности приликом пливања у планинским ријекама и језерима као и увод у ронилачки спорт.