latinica  ћирилица
18/08/2019 |  07:43 | Аутор: РТС

Медведев зауставио Ђоковића у полуфиналу Синсинатија

Новак Ђоковић неће бранинити титулу освојену прошле године у Синсинатију. Први тенисер свијета поражен је у полуфиналном дуелу од Руса Данила Медведева резултатом 6:3, 3:6, 3:6. Противник руском тенисеру у борби за трофеј биће Белгијанац Давид Гофен.

Почетак меча није најављивао овакав расплет догађаја. Новак је одлично ушао у дуел, направио брејк у шестом гему, који је успио да сачува и рутински дође то тријумфа у првом сету.

И други сет српски тенисер је започео у истом ритму све до резултата 3:3. Медведев се тада буди, подиже ниво игре и агресивност и прaви свој први брејк на мечу који му је био довољан да изједначи резултат на 1:1. Рус је промјенио начин игре, почео је да скраћује поене и подигао ниво сервиса што му је и донело жељени резултат.

Медведев је и трећи сет започео како је завршио други, дошавши до брејка већ у трећем гему одлучујућег сета. Ђоковић је до краја меча покушавао да стигне предност одличног Руса који му то ипак није дозволио.

Рус је тако остварио и другу везану побједу из пет дуела за Ђоковићем.

Противник Медведеву у борби трофеј у Синсинатију биће Белгијанац Давид Гофен који се пласирао у у своје прво финале турнира Мастерс серије савладаши Француза Ришара Гаскеа са убедљивих 6:3, 6:4 за сат и 17 минута игре.