latinica  ћирилица
18/08/2019 |  12:06 ⇒ 18:28 | Аутор: СРНА

У понедјељак почиње Кочићев збор

Иновативним пројектом под називом "Соба сјећања на Петра Кочића" сутра ће у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске у Бањалуци почети овогодишњи 54. Кочићев збор.
Централна манифестација 50. Кочићевог збора, која је одржана  у Стричићима - Фото: СРНА
Централна манифестација 50. Кочићевог збора, која је одржана у СтричићимаФото: СРНА

Изложба уприличена у "Соби сјећања на Петра Кочића", како истичу у Библиотеци, прати животни пут српског великана, са посебним освртом на његов књижевни и политички рад.

- Интерактиван приступ садржајима, који су приказани у различитим форматима, од фотографије и документа, преко аудио и видео-записа, до холограма и виртуелне реалности, прилагођен је посјетиоцима свих узраста - нагласили су из Народне и универзитетске библиотеке Српске.

Из Градске управе истичу да овогодишња манифестација посвећена народном трибуну Петру Кочићу, доноси бројне садржаје који ће бити одржани до 25. августа на три локације - у Бањалуци, Стричићима и Београду.

Свечана академија ће бити одржана 24. августа чији ће концепт бити нешто другачији у односу на протекле.

Послије званичног дијела, који обухвата и свечано уручивање овогодишње Кочићеве награде, биће одржан получасовни концерт Оливера Његе уз клавирску пратњу Невене Живковић.

И ове године борбе бикова, које традиционално привлаче велики број посјетилаца, моћи ће да се гледају у два наврата, пошто је предвиђено да буду приређене у суботу и недјељу, 24. и 25. августа на зборишту у Стричићима.