latinica  ћирилица
19/08/2019 |  08:12 ⇒ 08:17 | Аутор: СРНА

Обустава саобраћаја на дионици Подроманија-Рогатица

Саобраћај за сва возила на дионици магистралног пута Подроманија-Рогатица, на дијелу који пролази кроз Рогатицу, биће обустављен током послијеподнева и вечерас због прославе славе општине Рогатица, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Обустава ће трајати од 15.00 до 2.00 часа, а возила ће бити преусмјерена на алтернативне правце - улицама ђенерала Драже и Сердар Јанка.

Из Општинске управе је саопштено да ће се због преображењских свечаности саобраћај у Рогатици одвијати са обуставама у дијелу Улице српске слоге и преусмјеравањем на заобилазне улице - из правца Подроманија-Устипрача кроз улице Јанка Јоловића, ђенерала Драже и Пере Косорића, а из правца Устипрача-Подроманија улицама Пере Косорића и Сердар Јанка.

Саобраћај из правца Борика одвијаће се улицама Рогатичке бригаде, Омладинском и Сердар Јанка.

На већини магистралних и регионалних путних праваца у Републици Српској саобраћај се одвија без застоја и посебних ограничења, а у јутарњим часовима могућа је магла на путевима који пролазе кроз котлине и поред ријека, као и преко превоја.

На дионицама кроз усјеке и поред камених косина могући су ситнији одрони камења и земље на коловоз.

Због изградње дистрибутивних цјевовода водоводне мреже, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Поље-Брод, у општини Брод, од 2. до 23. августа.

Због деминирања терена на деминерском радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", у општини Брод долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На ауто-путу Градишка-Бањалука, у мјесту Гламочани, до 15. августа трајаће санација клизишта.

У току је постављање камера за контролу брзине на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На истом ауто-путу, због изградње наплатне станице "Чатрња", измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја, због радова, измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош. Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због изградње мини-хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, одвија наизмјенично, једном траком, због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача од поноћи до 7.00 часова и од 16.00 часова до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3, због санације клизишта.

Ова забрана се не односи на аутобусе превозника "Дринатранс" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због изградње оборинског колектора, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу М-4, дионица Дервиши-Бањалука /пијаца/, на раскрсници Булевар Милутина Миланковића и Улице књаза Милоша.

Радови су планирани до 28. августа и за то вријеме саобраћај ће бити регулисан привремено постављеном саобраћајном сигнализацијом.

На магистралном путу Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук два саобраћа се наизмјенично, једном траком. Током дана, због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

У ноћним часовима долази до обустава саобраћаја у интервалима од 00.30 до 1.30 часова, од 2.00 до 3.30 часова и од 4.00 до 5.30.

На обилазници кроз насеље Тетово /Немила-Тетово-Зеница/ забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

Због радова на ауто-путу А-1 Подлугови-Сарајево сјевер у дужини од два километра возила саобраћају двосмјерно.

На граничном прелазу Градишка и Зупци појачан је саобраћај возила на излазу из БиХ, чека се до сат времена.

На осталим граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Због безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.