latinica  ћирилица
19/08/2019 |  08:47 ⇒ 18:11 | Аутор: СРНА

Од данас бесплатан технички преглед аутобуса

У Републици Српској ће од данас до 31. августа бити спроведена бесплатна контрола техничке исправности и опремљености аутобуса, са циљем повећања безбједности ђака у саобраћају, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Српске.

У акцији бесплатне контроле учествоваће 58 станица за технички преглед које су регистроване за технички преглед аутобуса.

- Овом акцијом, чији је циљ повећање безбједности ђака у саобраћају и која се традиционално спроводи пред почетак школске године, сви субјекти који учествују у систему безбједности саобраћаја пружају могућност превозницима да припреме своје аутобусе, изврше технички преглед и уоче евентуалне недостатке, како би их на вријеме могли отклонити и вршити безбједан јавни превоз - наводи се у саопштењу.

Трошкове ванредног техничког прегледа аутобуса сносе станице за технички преглед, односно бесплатан је за превознике.

Списак станица техничког прегледа које учествују у акцији доступан је на интернет страници Министарства саобраћаја и веза Републике Српске у секцији "Акција 2019".

Уз ресорно министарство, акцију спроводе и Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Привредна комора Српске, Асоцијација станица за технички преглед возила, Стручна институција за технички преглед возила и Ауто-мото савез Српске.