latinica  ћирилица
19/08/2019 |  10:06 ⇒ 12:33 | Аутор: СРНА

Ковачевић: БиХ руши онај ко не поштује изборну вољу грађана Српске

Онај ко не поштује изборну вољу грађана Републике Српске, не поштује Српску, а онај ко не поштује Републику Српску, као један од два суверена елемента од којих је састављена дејтонска БиХ, не поштује Дејтонски мировни споразум и ради на рушењу БиХ, рекао је данас Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је истакао да у СНСД-у на тај начин схватају сигнале који тренутно долазе из Сарајева.

Он је поручио да све што није према формули дејтонске БиХ, а та формула је садржана у само једној ријечи - компромис, јесте изван уставног оквира и директан атак на Дејтонски мировни споразум и дејтонску БиХ.

- Немамо ништа против тога да Сарајево и СДА наставе да раде онако како то тренутно чине, али желимо да их упозоримо да морају бити свјесни да раде на рушењу БиХ. Ми немамо никакав проблем са тим, али они морају бити свјесни да су и СНСД и Република Српска спремни за ту врсту сценарија и да имамо јасан план за такав сценарио - нагласио је Ковачевић.

Према његовим ријечима, Савјет министара мора бити формиран тако да буде уважена легитимна воља изборних побједника у сва три конститутивна народа и без икакавих политичких уцјена.

- Партнери који на тај начин формирају Савјет министара треба да сједну за сто и виде о којим питањима постоји компромис и да радимо на убрзаном рјешавању тих питања, а да све о чему нема компромиса оставимо за неко друго вријеме - рекао је Ковачевић.