latinica  ћирилица
19/08/2019 |  10:15 ⇒ 10:51 | Аутор: СРНА

Осумњичени да су оштетили државу за више од пола милиона евра

Црногорска полиција поднијела је надлежном тужилаштву кривичне пријаве због утаје пореза и доприноса којима је оштећен државни буџет за више од пола милиона евра.
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције) -
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције)

- Службеници Управе полиције су у Херцег Новом надлежном тужиоцу поднијели кривичне пријаве против једног правног и одговорног физичког лица у том правном лицу, као и још три физичка, због сумње да су утајом пореза и доприноса оштетили буџет Црне Горе за 545.520 евра - саопштено је из црногорске Управе полиције.

У саопштењу се додаје да су фирма "Горатекс" из Херцег Новог и одговорно лице чији су иницијали Р.Г. осумњичени да су причинили штету буџету од 426.720 евра.

Лице из Херцег Новог чији су иницијали В.М. осумњичено је да је као извршни директор и овлаштени заступник херцегновске фирме "Вусамонт" нанијело штету буџету од 47.990 евра, а лица из ове општине чији су иницијали Л.А. и Б.Н. сумњиче се да су причинила штету од 70.810 евра.

Црногорска полиција наводи да тренутно провјерава пословање око 1.000 привредних друштава.

Из црногорске Управе полиције подсјетили су да су њихови службеници од почетка године до 1. августа надлежним тужиоцима поднијели 134 кривичне пријаве против 156 физичких и правних лица за 147 кривичних дјела, којима је настала материјална штета по буџет Црне Горе од око 1,52 милиона евра.