latinica  ћирилица
19/08/2019 |  10:39 ⇒ 12:35 | Аутор: СРНА

Влада Српске о Приједлогу закона о допуни Закона о полицији

У Бањалуци је у току сједница Владе Републике Српске на чијем дневном реду је и Приједлог закона о допуни Закона о полицији и унутрашњим пословима, по хитном поступку.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На предложеном дневном реду је и разматрање Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о основном васпитању и образовању, као и разматрање Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о управљању отпадом, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Предвиђено је и разматрање информације о базној анализи стања у БиХ за спровођење Протокола вода и здравља при УН Конвенцији о заштити и кориштењу прекограничних водотока и међународних језера, као и информације о раду и финансирању представништава Републике Српске у иностранству у првој половини ове године.

Влада би требало да разматра и извјештај о пословању Жељезница Републике Српске за прошлу, као и приједлога рјешења о именовању радне групе за праћење реализације Уговора о концесији за ауто-пут Бањалука-Приједор-Нови Град, прве фазе од Бањалуке до Приједора.

Након сједнице, која је почела у 10.00 часова, биће одржана конференција за новинаре с почетком у 12.00 часова у Прес-центру Владе Српске, а биће објављено и саопштење.