latinica  ћирилица
19/08/2019 |  10:47 ⇒ 14:18 | Аутор: Вечерње новости

Патроле Албаније у селима у Црној Гори- мјештани у паници!

Неколико мјештана села Ђулиће у црногорској општини Андријевица обавијестили су данас дописништво Новости у Беранама о догађају који је изазвао велико узнемирење јавности у том крају, у пограничном дијелу са Албанијом.
Андријевица - Фото: Novosti.rs
АндријевицаФото: Novosti.rs

- На катуну Асанац, изнад Ђулића, примијетили смо полицијску патролу из Албаније. Били су ненаоружани, али симптоматично је да се баш сада појављују на нашој територији. Обавјештавамо надлежне да ћемо се самоорганизовати и да више нећемо дозволити никакву контролу наше територије, па макар се са било ким Албанци договарали - навели су мјештани Ђулића.

Из полиције је за Новости незванично речено, да је ријеч о спровођењу договора између Црне Горе и Албаније, којим би се полицијске снаге двије државе боље супротставиле организованом криминалу.

Црна Гора објаснила зашто албански полицајци шпартају по Андријевици и Беранама

Службеници полиције Албаније боравили су на подручју Андријевице и Берана у складу са споразумом двије држава, а у вези сагледавања стања граничних пирамида и ознака од стране албанске полиције и службеника управа за некретнине двију држава, образложила је црногорска полиција након информација да је уочено присуство полиције Албаније на територији Црне Горе.

- Напомињемо да постоји уредна евиденција на граничном прелазу Грнчар о уласку и изласку поменутих службеника и возила, као и о временском периоду њиховог задржавања у пограничном дијелу наше државе - наведе и додају да службеници Управе полиције имају вишеструку и квалитетну сарадњу са граничном полицијом Албаније.

Та се сарадња, како наводе, огледа у бројним контактима и заједничком раду у Заједничком центру за полицијску сарадњу у Плаву, у редовним састанцима на централном, регионалном и локалном нивоу, као и у раду заједничких граничних патрола Црне Горе и Албаније у пограничном дијелу.