latinica  ћирилица
19/08/2019 |  12:07 ⇒ 13:08 | Аутор: РТРС

Јондић: Више здравствене заштите за раднике МУП-а Српске

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач потписаће у Бањалуци са предсједницом Синдиката радника унутрашњих послова Аницом Јондић посебни колективни уговор између овог министарства и Синдиката.

Аница Јондић, предсједница Синдиката радника унутрашњих послова каже да ће нови посебни колективни уговор, који ће потписати са министром унутрашњих послова обезбиједити континуитет постојећих права за све припаднике МУП-а Српске.

- Посебни колективни уговор који смо потписали у августу 2016. године и који смо у цијелости примјењивали у протекле три године био је најбољи показатељ да би одређена питања требало прецизније дефинисати, што смо и урадили овим новим колективним уговором - истиче Јондићева.

Каже да су прецизније дефинисали питање неплаћеног одсуства, опште заштите радника у смислу вишег нивоа бриге за њихово здравље, превентивне прегледе, те благовремено откривање раних болести специфичних за жене и слично, питање превоза.

- Оно што је нама веома битно јесте да смо се усагласили да одређена питања заслужују додатну пажњу. Ми ћемо наставити са преговорима. Данас потписујемо нови посебни колективни уговор, али процес преговарања не престаје, јер се препознао одређен број питања, а који заслужују додатну пажњу и енергију да би били ријешени уз корист наших људи - наводи Јондићева.