latinica  ћирилица
19/08/2019 |  12:40 ⇒ 16:35 | Аутор: СРНА

Припадницима МУП-а убудуће веће пензије

Влада Републике Српске усвојила је данас по хитном поступку Приједлог закона о допуни Закона о полицији и унутрашњим пословима који ће утицати на побољшање материјалног положаја полицијских службеника који оду у пензију.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

- Предложеним допунама прописује се да се полицијском службенику лични коефицијент приликом остваривања права на пензију утврђује на основу пет годишњих плата које су за полицијског службеника најповољније - рекла је шефица Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу Вера Сајић на конференцији за новинаре послије сједнице Владе.

Из Владе је саопштено да је циљ предложене допуне закона да се побољша материјално стање полицијских службеника који су стекли право на старосну или инвалидску пензију.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач најавио је раније повећање пензија за припаднике Министарства унутрашњих послова који у будућности буду одлазили у пензију посредством другачијег обрачуна за који ће бити кориштен петогодишњи просјек плата.

Он је оцијенио да ће ова одлука за њих бити сатисфакција и потврда да Република мисли на њих и да неће бити заборављени.