latinica  ћирилица
19/08/2019 |  13:50 ⇒ 14:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Мердаре: Отац и син покушали прокријумчарити дјевојчицу (8)

Полиција у Прокупљу саопштила је да је ухапсила држављане Њемачке због сумње да су извршили кривично дјело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење.
Девојчица пронађена у простору за резервни точак - Фото: РТС
Девојчица пронађена у простору за резервни точакФото: РТС

С. Ф. (42) и његов 17-годишњи син, Албанци поријеклом из околине Подујева, ухапшени су на Мердару, када су приликом редовне контроле, у возилу "крајслер" испод ствари пронашли деветогодишњу дјевојчицу коју су највејроватније покушали да прокријумчаре у Њемачку, гдје се налази њена мајка.

Дијете је пронађено у простору за резервни точак аутомобила њемачких регистарских ознака. Њиме су ка Њемачкој путовали отац и син, обојица албанске националности, с тим да је отац код себе имао путне исправе тзв. Косова, а син личну карту издату у Њемачкој.

Они су цариницима рекли да немају ништа да пријаве.

Међутим, детаљним прегледом аутомобила цариници су у гепеку, у простору за резервни точак, пронашли дјевојчицу албанске националности, чија су документа, као и извод о пребивалишту издат у Подујеву, накнадно пронађени у унутрашњости аутомобила.

Возач аутомобила је након што је дјевојчица пронађена, рекао да се ради о дјетету његове сестре која живи у Њемачкој и да се дијете играло и случајно сакрило ту.

Како се наводи, дјевојчицу су преузели радници Центра за социјални рад у Прокупљу, а осумњиченима за њено кријумчарење је одређен притвор од 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведени надлежном тужилаштву.