latinica  ћирилица
19/08/2019 |  15:54 | Аутор: РТС

Лозница: Возио са 4,14 промила алкохола

Саобраћајна полиција Србије је током акције контроле брзине кретања, која је спроведена прошле недјеље у оквиру организације ТИСПОЛ, у Лозници зауставила возача који је аутомобилом управљао са 4,14 промила алкохола у организму.
Полиција (илустрација) - Фото: РТС
Полиција (илустрација)Фото: РТС

Поред тога, у саобраћајној незгоди у Мионици возач је управљао нерегистрованим трактором, при чему није имао издату возачку дозволу ни за једну категорију моторних возила, у стању потпуне алкохолисаности од 3,32 промила алкохола у организму.

Пресудом Прекршајног суда, возач трактора осуђен је на казну затвора од 45 дана и новчану казну од 256.000 динара, саопштио је МУП.

МУП додаје да је велики број возача искључен из саобраћаја због вожње у стању потпуне алкохолисаности, то јест имали су више од два промила алкохола у организму.

Током ове акције, саобраћајна полиција је открила око 25.000 прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања, од чега је око 20.000 возача санкционисано на лицу мјеста, док је око 5.000 возила у прекршају снимљено без заустављања.

Власници, односно корисници возила који су снимљени у прекршају, а да их полиција није зауставила, током наредних дана добиће позиве да доставе комплетне податке особа којима су дали возило на управљање, као и изјаву те особе којом потврђује да је у вријеме извршења прекршаја управљала возилом.

Полицијски службеници су написали 2.500 прекршајних налога због некоришћења безбједносног појаса, 400 прекршајних налога због непрописне употребе телефона током вожње, а радарске патроле су из саобраћаја искључиле 350 возача под дејством алкохола.