latinica  ћирилица
19/08/2019 |  16:28 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Добој обиљежио Крсну славу; Влада уложила 700 милиона КМ (ФОТО/ВИДЕО)

У Добоју су обиљежили Крсну славу града - Преображење.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који је овогодишњи кум славе, рекао је да је Добој један од стратешких градова Републике Српске.

Поручио је да је Влада Српске до сада кроз разне пројекте уложила више од 700 милона марака у овај град и да се наставља са обновом инфраструктуре.

 Фото: РТРС

Пројекти изградње дионице ауто-пута Бањалука-Добој, Теромоелектране "Станари", дионице Коридора "5Ц", нове болнице, уређење корита ријеке Босне, спортске дворане и низ осталих пројеката показатељ су опредјељености Владе Срспке да сарађује с градоначелником Добоја и његовим тимом, рекао је српски члан Предсједништва Милорад Додик.

- 700 милиона марака је у оптицају у различитим пројектима који ће промијенити карактер и начин живота овог града на боље. Добој је један од стратешки позиционираних градова у Републици Српскоји зато Влада Републике Српске кроз добру сарадњу с градоначелником и његовим тимом има прилику и да покаже своју опредјељеност - рекао је Додик.

Додик сматра да се на овим пројектима не треба стати, и да је потребно обезбиједити што бољи услове за инвестирање. Градоначелник Добоја Борис Јеринић је истакао да се уз велике капиталне пројекте константно ради на обнови инфраструктуре. Суграђанима је честитао крсну славу уз жељу да сви заједно раде на развоју града.

Фото: РТРС

- Надам се да ћемо у наредном периоду да будемо бољи људи, да се преобразимо а свакако да присуство предјседника Додика и све оно што смо до сада започели даје снагу и печат да ћемо у наредном периоду бити још бољи - напоменуо је Јеринић.

Додик је нагласио да ће у оквиру пројеката за подршку живота младих и рађања дјеце у Републици Српској, а које већ од септембра покреће предсједница Републике, бити укључен и град Добој.

И грађани Добоја сматрају да је један од најважнијих задатака градских и републичких власти задржати младе у земљи.

Владика Фотије је истакао да је Преображење Господње празник мира, љубави и заједништва, и да је значајно да се преобразимо, не само као људи, већ и као цијели народи Христовом свјетлошћу, истином и вјером православном.

- То желимо и граду Добоју и свим нашим градовима у Републици Српској да живимо у љубави и симфонији односа између Цркве и државе и најбољој сарадњи и тако ћемо најбоље плодове донијети - нагласио је владика Фотије.

Владика Фотије поручио и је да ће Српска православна црква као духовна мајка пратити и подржавати напредак Републике Срспке и пожелио да политичари буду достојни задатка који обављају и истински прваци, како је то и у историји српских вођа одувијек било.