latinica  ћирилица
19/08/2019 |  16:48 ⇒ 16:53 | Аутор: СРНА

Јахорина: Боб на шинама за само пет дана постао атракција

Планински боб на шинама на Јахорини дуг 2,5 километра и један од 10 најдужих у Европи за само пет дана од пуштања у рад постао је права атракција и привукао велики број заинтересованих да се спусте низ падине ове олимпијске планине, саопштено је из Олимпијског центра "Јахорина".
Рекордна посјећеност ОЦ "Јахорина" - Фото: РТРС
Рекордна посјећеност ОЦ "Јахорина"Фото: РТРС

- Јахорина је са новим садржајем постала центар збивања, посјетиоци чекају у редовима који су некада дужи и од 100 метара само да би се спустили овим невјероватно занимљивим садржајем. Задовољни су и јахорински хотелијери, чији су капацитети и љетне баште испуњене до посљедњег мјеста и који имају највише бенефита од планинског боба - наводи се у саопштењу.

Из Олимпијског центра истичу да су одушевљени интересовањем гостију и да нису очекивали оволику популарност новог љетног садржаја.

- Параметри које пратимо су нагло скочили. До сада је остварено око 10.000 љетних вожњи, а промет је достигао готово 85.000 КМ, што је у поређењу са прошлим љетом повећање за 120 одсто. Премашили смо чак и резултат цијеле љетне сезоне 2016. за 150 одсто, када је ријеч о вожњама, а забиљежено је и повећање промета за 210 одсто - рекао је директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић.

Према његовим ријечима, интересовање је толико да је током викенда продужено радно вријеме за три сата како би сви који су дошли могли да се спусте.

- Позвао бих све који нису били код нас да испробају садржај и уживају вожњом која достиже до 40 километра на час и пролази најљпшим дијеловима Јахорине. Мислим да је вожња бобом јединствен начин да доживите Јахорину у љетном периоду - каже Љевнаић.