latinica  ћирилица
19/08/2019 |  17:36 | Аутор: СРНА

Говедарица: Српска и Србија морају да буду заједно

Функционер СДС-а Вукота Говедарица рекао је да је Србија 2007. године дефинисала да је војно неутрална и да СДС од тада сматра да на том путу Србија и Република Српска морају да буду заједно.
Вукота Говедарица - Фото: СРНА
Вукота ГоведарицаФото: СРНА

Он је навео да Србија никад није упутила захтјев за пријем у НАТО, те да је и став СДС-а у том погледу познат.

Према његовим ријечима, војна неутралност подразумијева да на територији војно неутралне земље могу да буду само војници те земље, а никако војници неких других земаља, саопштено је из СДС-а.

- Резолуција о војној неутралности је фарса и спин који је прије годину-двије послужио Милораду Додику да промијени став. Јасно је како је убијена Рада Абазовић и нико није одговарао, као и случај "Старовлах", гдје су НАТО војници скоро убили свештеника и његовог сина - додао је Говедарица.

Говорећи о улози шефа Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунара Вигемарка у процесу доношења одлука у БиХ, Говедарица је рекао да је Вигемарк "кум свих Додикових, Изетбеговићевих и Човићевих споразума који су направљени и само је питање ко је од њих одријешио кумовску кесу, а једно од његових пријашњих кумстава је и доношење закона о акцизама, те стога што прије мора напустити БиХ".