latinica  ћирилица
19/08/2019 |  18:02 | Аутор: СРНА

ДФ: Власт прави коалицију са албанским екстремистима против СПЦ

Опозициони савез Демократски фронт данас је оцијенио да је црногорска власт ушла у отворени обрачун са православним вјерницима и традиционалном Црном Гором што показује и данашња забрана литургије на Ивановим коритима.
Демократски Фронт - Фото: илустрација
Демократски ФронтФото: илустрација

Из ДФ-а наводе да је срамну забрану одржавања литургије на Преображење издао црногорски министар унутрашњих послова Мевлудин Нуходзић.

Из овог савеза подсјећају да полиција протеклих дана није реаговала на дивљање албанских екстремиста који су упадали у манастир Бешка на Скадарском језеру и малтретирали монахиње, као што су у Свачу код Улциња подржавали оне који су спречавали литургију и јуришали на Његово високопреосвештенство митрополита Амфилохија.

- Данашњи атак на Српску православну цркву у режији полиције и министра Нухоџића потврђује да су дешавања у Бешкој, Свачу, инциденти на Ивановим коритима, крстионици на Михољској Превлаци, пројекат у коме учествују фанатици из режима и дијела опозиције у дослуху са албанским екстремистима и да је то коалиција за обрачун са православном Црном Гором - оцијењено је из ДФ-а.

Из овог савеза констатују да се власт поиграва са судбином Црне Горе, те да православни вјерници не смију да насједају на провокације, али морају бити спремни да штите светиње и цркву која је и створила Црну Гору.

- На Тројичинданском сабору у Подгорици јасно је исцртан пут којим треба да идемо са циљем заштите вјере и народа и како би се зауставило даље понижавање ове земље од стране оних који су православље означили као непријатеља и сметњу за своје личне и националне интересе - нагласили су из ДФ-а.