latinica  ћирилица
19/08/2019 |  19:07 | Аутор: СРНА

Млади репрезентативци у Кошаркашком кампу у Дворовима

Помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић свечано је данас отворио Кошаркашки камп у Дворовима код Бијељине у оквиру Љетне школе спорта за коју Влада годишње издваја 200.000 КМ.
Драган Јаћимовић на Љетној школи спорта - Фото: СРНА
Драган Јаћимовић на Љетној школи спортаФото: СРНА

Јаћимовић је рекао новинарима да Министарство породице, омладине и спорта већ 18 година организује Љетну школу спорта у оквиру које се одржавају бројни кампови за све спортове широм Републике Српске.

- Посебно је задовољство што је с нама члан репрезентације Србије Драгана Станковић која је примјер доброг човјека и врхунског спортисте на коју млади треба да се угледају - истакао је он.

Према ријечима Јаћимовића, услови за рад су врхунски у Бијељини, а учесницима Кошаркашког кампа обезбијеђени су смјештај и храна у Бањи Дворови.

- Надам се да ће на овом терену израсти још бројни врхунски спортисти - поручио је Јаћимовић.

Станковићева је на отварању Кошаркашког кампа изразила задовољство што има прилику да подржи младе таленте из Републике Српске, међу којима је и она била на почетку каријере.

Генерални секретар Кошаркашког савеза Републике Српске Драган Ћазић рекао је новинарима да је у седмодневном кампу окупљено 15 дјечака, 15 дјевојчица и четири тренера, најбољи кошаркаши 2005. годишта који чине репрезентацију Републике Српске у малом.

- Ово је промоција кошарке и афирмација младих кошаркаша, а жеља нам је да по повратку у своје матичне клубове они утичу на омасовљавање овог спорта - навео је Ћазић и захвалио на подршци ресорним министарству, Бањи Дворови и Основној школи Дворови чије ресурсе користе.

Директор школе у Дворовима Чедо Јанковић рекао је на отварању кампа да је част и задовољство угостити младе репрезентативце Републике Српске који су будућност кошарке и најбољи представници своје земље у свијету.