latinica  ћирилица
19/08/2019 |  19:37 ⇒ 19:43 | Аутор: СРНА

Додик уручио орден и обећао донацију Фудбалском клубу Текстилац од 100.000 КМ

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас на обиљежавању 100 година постојања Фудбалског клуба Текстилац у Дервенти да је овај јубилеј значајан не само за клуб већ и за локалну заједницу, те представнику клуба Душку Рељићу уручио Орден Његоша трећег реда којим је Клуб одликовала предсједница Српске Жељка Цвијановић.
Додик уручује Орден - Фото: СРНА
Додик уручује ОрденФото: СРНА

Додик је обећао и донацију од 100.000 КМ из средстава Републике

- Чињеница да је одржаван дух спорта и у најтежим годинама историје иза нас говори да су људи имали високу свијест о томе да се на овај начин окупе и стварају позитивну атмосферу и синергију - рекао је Додик новинарима на Градском стадиону у Дервенти гдје је одиграна и ревијална утакмица између домаћина и ветерана ФК Црвена звезда из Београда.

Он је нагласио и да Дервента биљежи најбоље дане у економском развоју захваљујући људима окупљенима око начелника Милорада Симића.

Рељић је захвалио на додијељеном признању и обећаним новчаним средствима.

- То нас обавезује да наставимо да радимо и да се боримо, а са тим новцем знаћемо шта урадити и градити - рекао је Рељић.

Начелник општине Дервента Милорад Симић изразио је задовољство што је имао прилику да учествује у обиљежавању 100 година постојања Клуба.

- Када нешто траје 100 година то је више од игре. То је велика ствар, а у нашој локалној заједници обиљежавали смо и друге јубилеје од 100 година - рекао је Симић.

Ревијалној утакмици присуствовао је и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, начелник општине Брод Илија Јовичић, те већи број љубитеља фудбала.

Фудбалски клуб Текстилац из Дервенте најстарији је учесник Прве лиге Републике Српске.

Међу ветеранима који су наступили за Црвену звезду Београд су Драган Бабић, Милош Васиљевић, Горан Ђукић, Ранко Смиљанић, Данило Мандић, Јован Крњешевић, Славољуб Јанковић и други.

Јуче је на Градском стадиону, као саставни дио обиљежавања годишњице Клуба, одржан Међународни дјечији фудбалски турнир на којем је учествовало око 800 младих фудбалера из Републике Српске, БиХ и Хрватске.