latinica  ћирилица
20/08/2019 |  07:45 | Аутор: СРНА

Без проблема у саобраћају

Пут - Фото: РТРС
ПутФото: РТРС

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија несметано, без застоја и посебних ограничења, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су ситнији одрони камења и земље на коловоз.

Поводом обиљежавања славе општине Костајница и најављеног музичког догађаја 21/22. августа биће обустављен саобраћај за сва возила на дионици магистралног пута Нови Град два-Костајница, у улицама Светосавска и Ранка Шипке од 10.00 до 4.00 часа.

Саобраћај ће бити преусмјерен на околне улице, уз регулацију припадника Полицијске станице Костајница.

Због изградње дистрибутивних цјевовода водоводне мреже, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Поље-Брод, у општини Брод, од 2. до 23. августа.

Због деминирања терена на деминерском радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", у општини Брод долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На ауто-путу Градишка-Бањалука, у мјесту Гламочани, до 15. августа трајаће санација клизишта.

У току је постављање камера за контролу брзине на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На истом ауто-путу, због изградње наплатне станице "Чатрња", измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја, због радова, измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош. Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због изградње мини-хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, одвија наизмјенично, једном траком, због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача од поноћи до 7.00 часова и од 16.00 часова до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3, због санације клизишта.

Ова забрана се не односи на аутобусе превозника "Дринатранс" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због изградње оборинског колектора, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу М-4, дионица Дервиши-Бањалука /пијаца/, на раскрсници Булевар Милутина Миланковића и Улице књаза Милоша.

Радови су планирани до 28. августа и за то вријеме саобраћај ће бити регулисан привремено постављеном саобраћајном сигнализацијом.

На магистралном путу Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук два саобраћа се наизмјенично, једном траком. Током дана, због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

У Федерацији БиХ видљивост је јутрос због магле смањена у долинама ријека, па је неопходан појачан опрез.

Због радова на ауто-путу А-1 Подлугови-Сарајево сјевер у дужини од два километра возила саобраћају двосмјерно.

На магистралном путу Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук два саобраћа се наизмјенично, једном траком. Током дана, због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

Ноћу долази до обустава саобраћаја у интервалима од 00.30 до 1.30 часова, од 2.00 до 3.30 часова и од 4.00 до 5.30.

На обилазници кроз насеље Тетово /Немила-Тетово-Зеница/ забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

На граничним прелазима за сада нема дужих чекања.

Због безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.