latinica  ћирилица
20/08/2019 |  08:54 ⇒ 11:28 | Аутор: СРНА

Миграциони центар у Меденом Пољу не смије бити изграђен, сутра састанак са Додиком

Начелник општине Босански Петровац Дејан Прошић изјавио је да миграциони центар не смије бити изграђен у Меденом Пољу на подручју ове општине и да ће се борити да тај приједлог Владе Унско-санског кантона не буде реализован.
Дејан Прошић - Фото: РТРС
Дејан ПрошићФото: РТРС

Прошић је најавио да ће сутра о томе у Бањалуци разговарати са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, наводећи да на састанку очекују и министре у Влади Републике Српске, те представнике федералних општина Дрвар, Гламоч и Босанско Грахово.

- Очекујем позитивне закључке и рјешења за нашу локалну заједницу. У овој борби су нас већ подржали и из СНСД-а и из СДА. Имамо обећање да ово питање неће бити делегирано Савјету министара, већ да ће се тражити други модалитети. Вјерујем у то, иначе ћемо морати да се боримо и другим средствима против изградње миграционог центра у нашој општини - рекао је Прошић за Глас Српске.

Он је подсјетио да нико од надлежних у општини Босански Петровац није био консултован када је локација Медено Поље предлагана за смјештај миграната.

Општинско вијеће Босански Петровац усвојило је у суботу, 17. августа, резолуцију којом од Владе Унско-санског кантона захтијева да одустане од приједлога да центар за мигранте буде смјештен у Меденом Пољу или слиједи блокада магистралног пута према Бихаћу, а најављена је и спремност да чак становници напусте свој град и упуте се ка ЕУ.