latinica  ћирилица
20/08/2019 |  11:34 | Аутор: СРНА

Пузигаћа: Нећемо одустати од остваривања стечених права

Удружење радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ поднијеће жалбе ЕУ и УН због дискриминаторског односа Хрватске према избјеглим Србима у остваривању њихових стечених права, изјавио је Срни предсједник овог удружења Никола Пузигаћа.
 - Фото: Глас Српске
Фото: Глас Српске

Пузигаћа је поручио да ово удружење неће одустати од остваривања стечених права избјеглих Срба у Хрватској, која се односе на поврат станова, имовине, радних и пензионих права.

Он је подсјетио да хрватске власти годинама на све могуће начине настоје да избјегли Срби у Хрватској одустану од потраживања своје имовине, 50.000 станарских права која су им бесправно одузета, пензија, радних спорова и права на приватизацију државне имовине.

- Увјерени смо да ће ново руководство ЕУ приморати Хрватску да избјеглим Србима врати бесправно одузета станарска права, имовину и да их обештети у погледу неисплаћених пензија и бесправних отказа у тој земљи - закључио је Пузигаћа.

Удружење радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ поднијело је раније на десетине тужби Европском суду за људска права у Стразбуру против Хрватске, а које су одбачене.