latinica  ћирилица
20/08/2019 |  14:36 ⇒ 14:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Радељић: Колинда глуми жртву

Мате Радељић, бивши савјетник за унутрашњу политику хрватске предсједнице, негирао је данас да је "пустио у јавност" преписку коју је имао са Колиндом Грабар Китаровић, током четири године проведене на Пантовчаку.
Загреб (Фото: Flickr/Mario Fajt) -
Загреб (Фото: Flickr/Mario Fajt)

- Нисам ништа пустио у јавност, она очито глуми жртву - рекао је Радељић.

За данас објављени текст у хрватском Националу, Радељић каже да вјерује да је подметнут из кабинета предсједнице.

- Без обзира на начин на који ме је Колинда Грабар Китаровић разријешила дужности, злоупотребљавајући тајну службу, никад нећу јавно објавити било какву моју комуникацију с њом, а поготово не планирам да пишем књигу о њој - рекао је Радељић.

На тај начин он је коментарисао наводне мејлове које је размјењивао с предсједницом, а чији садржај је данас објавио Национал.

Радељић тврди да су мејлови објављени у Националу неистинити и сматра да је ријеч о "подметању у режији кабинета Грабар Китаровић".

Радељић каже да је циљ да се она прикаже као жртва "осветољубивог савјетника".

- Од престанка обављања дужности савјетника предсједнице до данас, ниједан облик службене ни приватне комуникације између мене и предсједнице није с моје стране јавно објављен, нити ће икада бити. Самим тим ни данас објављени наводни садржај приватних мејлова између предсједнице и мене није истинит - навео је Радељић.

Кабинет предсједнице није коментарисао објављене мејлове у Националу, а није се огласио ни кандидат за предсједника Хрватске на предстојећим изборима, пјевач Мирослав Шкоро.