latinica  ћирилица
20/08/2019 |  15:24 ⇒ 16:21 | Аутор: РТРС

Пилот-пројекат дигитализације садржаја уџбеника Географија за шести разред

У 12 основних школа у Републици Српској, током првог полугодишта школске 2019/2020. године, биће реализован пилот-пројекат дигитализације садржаја уџбеника Географија за шести разред, аутора Миодрага Самарџића и Драгослава Бањка. У пројекат је укључена и школа "Петар Петровић Његош" из Источног Сарајева.

Обука за наставнике географије из школа које су укључене у пројекат дигитализације, већ је почела.

До краја августа сви они ће бити обучени за приступ и употребу дигиталних садржаја у настави и дијељење садржаја с ученицима.

У школи "Петар Петровић Његош" у Источном Сарајеву кажу да овај пројекат пружа предности ученицима у савладавању наставног градива, чинећи га занимљивијим и омогућава свим ученицима приступ дигиталним уџбеницима.

У ери дигиталних технологија када дјеца имају приступ интернетским садржајима очекује се да ће дигитализација уџбеника географије код њих бити позитивно прихваћена и да ће им олакшати учење.

Министарство просвјете и културе Републике Српске, након завршетка пилот-пројекта и анализе свих аспеката употребе дигиталних садржаја у настави, планира дигитализацију садржаја за већи број предмета у основним и средњим школама у Српској.