latinica  ћирилица
20/08/2019 |  15:41 | Аутор: sputniknews.com

Бразил: Отмичар аутобуса убијен полицијским снајпером, таоци ослобођени (ФОТО/ВИДЕО)

Отмичара аутобуса на мосту у Бразилу полиција је лишила живота уз помоћ снајпера, након што је више часова држао путнике као таоце.
Бразилска полиција (фото: AP Photo / Eraldo Peres) -
Бразилска полиција (фото: AP Photo / Eraldo Peres)

Инцидент се десио на мосту Рио-Нитерој, који повезује Рио де Жанеиро са градом Нитерој. Маскирани мушкарац, за кога се сумња да је био војни полицајац, зауставио је аутобус на мосту и неколико људи узео за таоце.

Према првим извјештајима, маскирана особа је избацила запаљени предмет кроз прозор возила. Наизглед дезоријентисани отмичар, идентификован као војни полицајац, наредио је возачу да аутобус заустави на мосту и пустио је четири особе.

На лице мјеста су упућене Федерална саобраћајна полиција и Војна полиција.

Аутобус (фото: g1.globo.com)

Тачан број људи у аутобусу није био познат, а мотиви отмичара нису јасни.

- Човјек који се идентификовао као војни полицајац зауставио је аутобус на мосту Рио-Нитерој. Пријетио је да ће запалити аутобус, излажући ризику и путнике. Преговарали смо са њим како бисмо ослободили још талаца. Не знамо још увијек који је био његов мотив - рекла је Шејла Сена, портпаролка Федералне саобраћајне полиције.

Преговори су се водили преко мобилног телефона једног од путника из аутобуса, који је предат полицији. Акцију су спроводили преговарачи из Батаљона за посебне операције.

- Наша главна мисија је била да извучемо таоце из возила и да их вратимо нормалном животу - изјавио је Мауро Флиес, портпарол Војне полиције.

- Хипотеза да је отмица била унапријед планирана није искључена - додао је Флиес.