latinica  ћирилица
20/08/2019 |  16:19 | Аутор: СРНА

"Отварање граничног прелаза значајно за унапређење економских односа"

Потредсједник Владе Србије Небојша Стефановић оцијенио је као добру вијест то што је Предсједништво БиХ, на приједлог српског члана Милорада Додика, обавезало Савјет министара да обезбиједи новац за изградњу граничног прелаза Братунац-Љубовија, чије је отварање од великог значаја за даље унапређење економских односа Србије и Српске.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

- Он је истакао да је то важно, прије свега, за становнике овог дијела Подриња и њихов свакодневни живот, јер ће много лакше прелазити са једне на другу страну Дрине.

- Отварање овог прелаза је од великог значаја и за даље унапређење економских односа, јер ће он омогућити лакши проток робе, од чега ће имати корист грађани обе државе. Нема економског напретка без добре сарадње са сусејдима, зато је важно да управо кроз овакве пројекте радимо на даљем унапређењу односа - рекао је Стефановић Срни.

Он је изразио наду да ће неопходна средства бити обезбијеђена у предвиђеном року.

- Отварањем граничног прелаза, мост "Братољуб", чију је изградњу финансирала Србија, имаће конкретан значај за грађане са обе стране Дрине - истакао је Стефановић.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је су чланови Предсједништва на данашњој сједници обавезали Савјет министара у техничком мандату да у року од 30 дана обезбиједи додатна три милиона КМ за изградњу граничног прелаза Братунац-Љубовија како би то питање било ријешено.

Двије године су прошле од када је изграђен мост "Братољуб", који повезује Братунац у Републици Српској са Љубовијом у Србији.

Мост, чију је изградњу финансирала Србија, није пуштен у употребу јер БиХ није саградила гранични прелаз.