latinica  ћирилица
20/08/2019 |  18:41 ⇒ 18:54 | Аутор: sputniknews.com

Како је "Оро" фасцинирало Шојгуа (ФОТО/ВИДЕО)

Поп пјевачица Јелена Томашевић била је овог викенда специјалан гост на свечаној церемонији затварања 5. Међународних војних игара, највећег и најбоље организованог војно-спортског такмичења у свијету, на коме су учествовали и припадници Војске Србије.
Јелена Томашевић на свечаној церемонији (фото: Оливера Икодиновић) -
Јелена Томашевић на свечаној церемонији (фото: Оливера Икодиновић)

Она je у Русију стигла на позив руског Министарства одбране, а својим фантастичним наступом на великој сцени Парка Патриот, недалеко од Москве, одушевила је министре, начелнике генералштабова и представнике војног врха земаља-учесница Игара, као и припаднике Оружаних снага из 39 земаља из Европе, Азије, Африке, Централне и Латинске Америке.

Томашевићева је наступила са ансамблом песама и игара Руске армије "Александров", а такође је извела и своју пјесму "Оро", са којом је 2008. године на Евровизији у Београду заузела високо шесто мјесто.

Из првог реда Јеленин наступ је пратио и министар одбране Русије Сергеј Шојгу, који је поздравио певачицу срдачним аплаузом.

Јелена Томашевић на свечаној церемонији (фото: Оливера Икодиновић)

Српска пјевачица се на руском језику захвалила Шојгуу на позиву да учествује на затварању Војних игара, као и за могућност да наступи са познатим ансамблом "Александров", што је измамило осмјех на лицу руског министра.

Наступ српске поп звезде коментарисан је и након свечане церемоније затварања Игара, а руски новинари јој предвиђају блиставу каријеру у Русији - "уколико то она пожели".

      View this post on Instagram

#oro #armygames2019 #Москва #Россия #jelenatomasevic #moscow #russia

A post shared by Jelena Tomasevic Bosiljcic (@jelenatomasevic_official) on Aug 18, 2019 at 10:46am PDT

- Не знам, то код мене не иде плански. Све ми се ствари дешавају изненада, као и ова сарадња са ансамблом "Александров". Нити сам ово очекивала, нити сам могла да претпоставим да ће се ово десити, тако да је врло могуће да ћу у будућности чешће сарађивати са руским колегама, а моја жеља је, наравно, и са хором "Александров". Било би заиста лијепо да се то догоди, а мислим да се паралелно може и у Србији и овде направити каријера - рекла је Томашевићева за Спутњик, истичући да је наступ на Међународним војним играма "нешто што сваки пјевач може само да пожели".

Пјевала и у Кремљу

Јелени ово није први наступ на великим сценама Русије, али је, можда, најзначајнији до сада. Прије десет година пјевала је у Кремљу са Боаз и Сирушо песму Time to pray снимљену након њиховог упознавања на Евросонгу. Прошле године је имала фантастичан наступ пред сто хиљада људи у Севастопољу, на манифестацији "Руска машта". То је спектакуларни бајк-шоу, који традиционално организује највећи руски мотоциклистички клуб "Ноћни вукови", на чијем је челу Александар Залдостанов - Хирург, пријатељ предсједника Русије Владимира Путина.

Томашевићеву везује за Русију и то што њен супруг, познати српски глумац Иван Босиљчић, већ неколико година успјешно гради каријеру у овој земљи, а тренутно борави у Санкт Петербургу, гдје снима серију "Казанова у Русији".

- Посљедњи пут сам била у Москви прије десет година и од тада се град доста промијенио. Уживала сам и много ми је драго што сам имала времена да прошетам градом. Доста се изградило. Москва и Санкт Петербург имају доста сличности, иако је Санкт Петербург више морски град, због много рјечица, канала и бродића. Оно што је у Русији оставило најјачи утисак на мене је свакако њихова архитектура и пространство. Све је пространо и велико - и улице и зграде и тргови и храмови и све је велелепно. Наравно, утисак оставља и њихова историја и књижевност, као и посвећеност религији и светињама, али и то колико имају поштовања према томе што су изградили и како умију то лијепо да чувају - каже Јелена.

Томашевићеву крајем августа и почетком септембра очекују наступи у Србији и Сјеверној Македонији, а на питање - да ли су у плану и концерти у Москви, она каже - да јој је то жеља и да би вољела да се то оствари.