latinica  ћирилица
20/08/2019 |  19:25 ⇒ 19:26 | Аутор: РТРС

Источна алтернатива подржала политику Милорада Додика

Удружење грађана Источна алтернатива саопштило је данас да подржава досљедну и државотворну политику српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.
Војин Павловић - Фото: СРНА
Војин ПавловићФото: СРНА

- Политика коју води Милорад Додик јача Републику Српску. Први пут од Дејтона па до сада Република Српска не иде у суноврат. Милорад Додик је са својим ставом и јасном политиком ојачао темеље Републике Српске - рекао је предсједник Удружења грађана Источна алтернатива Војин Павловић.

Он је истакао да је "чињеница је да медђународни моћници и НАТО лобисти својим притиском на српког члана Предсједништва Милорада Додика нису успјели заплашити и уцијенити да се добије сагласност уласка БиХ у НАТО".

- Једини циљ НАТО-а је био да Републику Српску развласти и све одузму. Све оно за шта су животи дати да би били независна српска држава - истакао је Павловић.

Павловић подржава Додикову упорност у јачању Републике Српске.

- То даље води сигурно ка самосталности и удаљивању од НАТО-а који је починио многа зла на овим просторима. Никад се НАТО бомбе и жртве не смију заборавити .И треба се залагати за пут уједињења са Србијом и војну сарадњу са Русијом, јер је то једина гаранција опстанка Републике Српске - закључио је Павловић.