latinica  ћирилица
21/08/2019 |  11:47 | Аутор: СРНА

Тужилаштво БиХ ради на предмету о пријетњама Додику

У Тужилаштву БиХ у току је рад на предмету о пријетњама смрћу српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику изреченим у коментарима на порталу БН телевизије, потврдила је Срни виша стручна сарадница за односе са јавношћу ове правосудне институције Адиса Карачић.
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

- Тужилаштво БиХ је примило обавјештење од Агенције за истраге и заштиту БиХ у вези са пријетећим садржајем Додику изреченим у коментарима БН телевизије. Предмет је у раду, више информација или детаља не можемо давати - рекла је Карачићева.

Из СИПА је 19. августа речено Срни да су у вези са пријетњама смрћу Додику предузели мјере на утврђивању свих чињеница, након чега су обавијестили Тужилаштво БиХ.

Из СИПА подсјећају да су 30. јула примили информацију МУП-а Републике Српске о чланку објављеном на порталу БН телевизије и коментару са пријетећим садржајем упућеним Додику од НН лица под псеудонимом "Романија".

Министарство унутрашњих послова Српске одмах је предузело мјере након што су 23. јула на порталу БН телевизије објављени коментари у којима је Додику пријећено смрћу, те о томе обавијестило и СИПА, у чијој је директној надлежности овај случај.

На овом порталу испод једног текста постављен је пријетећи коментар који су администратори касније уклонили.

Међу њима је био и коментар аутора под псеудонимом "Романија" сљедећег садржаја: "Вукане капу ти скидам. Да ти Бог подари здравље и дуг живот. Мало је тако поштених људи. А Додика једино метак може скинути са чела Републике Српске и напаћеног народа. Молим Бога да се неко нађе и да га упуца да читав народ ослободи окова и ланаца. Нема друге, изгледа".

Овај коментар је избрисан са портала БН телевизије тек након што су објављени текстови о пријетњама Додику.