latinica  ћирилица
21/08/2019 |  14:57 ⇒ 17:29 | Аутор: СРНА

Тривић: У петак почиње обнова крова школе у Борковићима

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић најавила је да ће у петак, 23. августа, почети обнова крова на објекту Подручног одјељења Основне школе "Мирослав Антић" у бањалучком насељу Борковићи, за шта је ресорно министарство обезбиједило 102.960 КМ.

Након што је данас заједно са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем посјетила ову школу, Тривићева је рекла новинарима да је увјерена да ће ова инвестиција бити оправдана, јер ће са почетком нове школске године ученици моћи похађати наставу у условним учионицама.

Тривићева је напоменула да је Влада Републике Српске кроз Програм инвестиција у школе путем ресорног министарства за ову годину издвојила 1,8 милиона КМ, док је уз додатна средства предсједника Републике Српске и кроз пројекте Владе Србије на нивоу године у школе инвестирано 9,2 милиона КМ.

- Ово је процес континуитета, који ће бити настављен и у наредној години. Примарно за ову школску годину је било да се уради анализа кровова, система гријања и санитарних чворова, као елементарних услова за рад сваке школе било да је ријеч о централним градским или приградским школама - истакла је Тривићева.

Тривићева је потврдила да ће настава почети на вријеме, 2. септембра, у новом, дограђеном простору у Основној школи "Бранко Радичевић" у бањалучком насељу Старчевица.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је новинарима да је обнова крова у овој школи у Борковићима појединачно највећи пројекат по вриједности радова.

Он је рекао да постоји добра сарадња ресорног министарства са Градском управом Бањалука на плану за реконструкцију око 20 основних школа и да су заједно припремали план за ову годину.

- Обезбиједили смо средства из три извора за ове намјене, од предсједника Републике Српске обезбјеђено је више од 50.000 КМ, Град Бањалука је обезбиједио око 200.000 КМ, а највећи дио средстава обезбиједило је ресорно министарство -  истакао је Радојичић.

Радојичић је рекао да су ових дана заједно са ресорним министарством одобрена додатно средства за обнову крова Школе ученика у привреди и крова Центра "Заштити ме" у Бањалуци, те за котлове у школи у Бочцу.

Он је рекао да се ових дана на овом подручју пуне резервоари и стиже вода са Црног врела, истичући да ће потрошачи који су до сада били снабдијевани водом са Суботице бити потпуно обезбијеђени водом са Црног врела.