latinica  ћирилица
21/08/2019 |  15:14 ⇒ 15:36 | Аутор: СРНА

Финансијска подршка Фестивалу домаћих производа

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић разговарао је данас у Бањалуци са представницима Удружења младих економиста Српске о предстојећем Фестивалу домаћих производа, који ће бити одржан 13. септембра у овом граду.
Бањалука - Министарство привреде - Фото: СРНА
Бањалука - Министарство привредеФото: СРНА

Циљ манифестације је да се у јавности подигне свијест о значају куповине домаћих производа и колики утицај она има на цјелокупну економску ситуацију у Републици Српској, саопштено је из Министарства.

Петричевић је истакао да ће Министарство финансијски подржати ову манифестацију, која се одржава по други пут како би се унаприједила промоција домаће привреде, унаприједило предузетништво и економски напредак, те повећала конкурентност и препознатљивост домаћих производа.

Он је додао да је ово добра прилика за медијску промоцију домаће производње и потенцијала Српске.

Чланови УМЕК-а представили су своје активности и изразили захвалност на подршци, те нагласили да је један од њихових основних циљева да млади људи не напуштају Републику Српску, него да своје пословне идеје реализују на домаћем тржишту.

Овогодишња манифестација ће окупити око 60 излагача из свих крајева Републике Српске и представити око 500 производа из различитих привредних грана, гдје ће излагачи представити своје најквалитетније производе посјетиоцима.

Састанак је одржан у просторијама Министарства, а представнике младих економиста предводио је предсједник Удружења Горан Вучић.