latinica  ћирилица
21/08/2019 |  15:51 ⇒ 17:29 | Аутор: РТРС

Завршено Шамачко љето

У Шамцу је завршена културно-спортска манифестација "Шамачко љето" која је, у протекла два мјесеца, обиловала бројним догађајима. Циљ манифестације био је промоција шамачких туристичких потенцијала, а богат и садржајан програм резултирали су повећањем броја туриста и попуњеношћу свих смјештајних капацитета.

Да Шамац са природним љепотама питоме равнице, ријекама и језерима постаје све атрактивнија туристичка дестинација говори податак организатора “Шамачког љета”- број туриста, односно ноћења повећан је за 20 досто у односу на прошло љето.

- Задње двије, три године повећан је број транзитних туриста који у свом путу ка Јадранском мору застану да одморе и уживају у нашем граду. Углавном се ради о Чесима, Словацима, Пољацима и Мађарима. Ту су такође традиционално присутни Италијани који воле да лове у нашим ловиштима - истакла је Јасна Маринковић, директорка Центра за културу Шамац.

Шамчани су овог љета угостили наше раднике на привременом раду у иностранству, али и туристе који су овдје боравили привучени ријекама Босном и Савом, баром Тишина и Јекића језерима у Обудовцу. Наставак уређења тих подручја, повећаће и број туриста.

Током “Шамачког љета” било је организовано 12 културних и спортских манифестација, од позоришних представа, концерата и мото-сусрета до турнира у уличној кошарци, Савске регате, Фишијаде на кеју и Котлићијаде на Јекића језерима у Обудовцу.