latinica  ћирилица
21/08/2019 |  21:27 ⇒ 22:07 | Аутор: РТС

Куваља у посјети Требињу

Владимир Куваља, директор бициклистичке трке Кроз Србију, ужурбано почиње припреме за наредне велике међународне бициклистичке догађаје који очекују бициклизам у региону. Куваља ће већ у четвртак посјетити Требиње.
Владимир Куваља - Фото: РТРС
Владимир КуваљаФото: РТРС

Послије одлично организоване 59. међународне бициклистичке трке Кроз Србију која је завршена прије нешто више од двије недјеље и која је према мишљењу главног комесара из Холандије Едвина Крујсена оцјењена највишом оцјеном, директор најзначајније трке у овом дијелу Европе Владимир Куваља увелико прави планове за наредно, јубиларно, 60. издање најпознатије бициклистичке манифестације.

Куваља, који је иначе и директор Балканске бициклистичке федерације, посјетиће у четвртак Требиње, гдје ће се у разговорима са челним људима тог града и градоначелником Мирком Ћурићем упознати са спортском, путном и туристичком инфраструктуром у Требињу.

Овакви састанци могли би бити наговјјештај успешне сарадње, с обзиром на то да је Владимир Куваља познат прије свега као фантастичан менаџер и директор бројних свјетских догађаја на овим просторима.

Искључиво његовом заслугом, Бањалука је добила организацију Свјетског првенста Гран Фондо за мастерсе у бициклизму 2021. године, а годину дана раније Куваља ће у центру Бањалуке организовати сличну трку која ће такође окупити бициклисте из цијелог свијета.

Поред Свјетског првенства, Куваља је и дугогодишњи организатор и директор међународне трке Београд - Бањалука, која се ове године возила 13. пут, те остаје да се види какве планове овога пута има и који ће се све градови наћи на рутама Балканског првенства, трке Кроз Србију и трке Београд Бањалука.

Куваља најављује и да ће ускоро најзначајнија трка Кроз Србију прећи у прву категорију Свјетске бициклистичке федерације, што би био огроман успјех и напредак за бициклизам у Србији.

Интересантно је да је ове године, трка Кроз Србију стартовала први пут у 80 година постојања из друге државе, то јест из Републике Српске и Источног Сарајева, а домаћини етапа били су још и Јахорина, Пале, Прибој, Златибор, Мионица, Београд и Пожаревац.