latinica  ћирилица
22/08/2019 |  11:30 ⇒ 13:00 | Аутор: klix.ba

Олово: Дјеца у болници због тровања храном

Петoро дјеце која су боравила у Спортско-рекреативном центру Ајдиновићи код Олова, синоћ је хитно пребачено на Инфективну клинику сарајевског Клиничког центра због тровања храном.
УКЦ Сарајево - Фото: илустрација
УКЦ СарајевоФото: илустрација

Према сазнањима, петoро дјеце било је у лошем стању због чега су синоћ хитно пребачени у Сарајево, а данас је у болницу довезено још дјеце која су чланови рукометног клуба. Дјеца су узраста 14 и више година.

- Тренутно идем према болници, дјеца су послана из Ајдиновића. Критични су синоћ дошли у болницу, а данас ће бити пребачени и остали - рекла нам је мајка једног дјетета.

Дјеца су имала симптоме тровања храном, болове у стомаку, повраћање и дијареју.

Амер Чулов, из СРЦ Ајдиновић, рекао је да је синоћ било укупно 300 гостију на вечери, а да је медицинско особље центра након тога прегледало једанаестеро дјеце због стомачних проблема и повраћања.

- Након тога смо их одвезли у Дом здравља у Олову, па су онда пребачени у Сарајево. Од 300 особа, њих 11 је имало проблеме. Мислим да је преурањено говорити о тровању, јер је могуће да су дјеца пила хладну Цедевиту и друге сокове, те да су се поједини и прејели - каже Чулов.