latinica  ћирилица
22/08/2019 |  12:05 ⇒ 12:46 | Аутор: РТРС

Дервента: На Сајму привреде и туризма 127 предузећа из БиХ

У Дервенти је отворен Сајам привреде и туризма. Своје производе и услуге понудило је 127 предузећа из БиХ, Србије и Хрватске, 25 више него прошле године.

Највише је домаћих излагача, међу којима су и они који скоро сваке године потенцијалним купцима нуде своје производе и услуге.

- Сваки Сајам је донио нешто ново, увијек смо имали више интересовања и упита за наше робе - каже Гордана Мусић, предузеће "Сага" Прњавор.

Скоро трећина штандова су из Италије, Аустрије и из земаља у окружењу.

- Ми се оријентишемо углавном на извоз, наша компанија извози скоро 70 одсто производње у све земље западне Европе. Трећи пут смо у Дервенти на овом сајму - навео је Саша Матовић, "Радијатор инжињеринг", Краљево.

У Дервенти ради или индиректно послује 824 предузећа, од којих 30 иностраних компанија.

- Ни једна компанија није дошла па отишла са наше општине, увијек је довела једну другу компанију. Рецепт је бити искрен, транспарентан, отворен, поштен и имати слуха за привреду - рекао је Милорад Симић, начелник општине Дервента.

Дервента је примјер успјешне привредне активности и домаћинског односа њених представника, тврде у Влади Републике Српске.

- Она треба да представља примјер другима како треба радити и ми смо ту да одржимо и активности самог Сајма јер је то мјесто на којем се људи упознају, стичу нова познанства и прошиирују своје пословне активности - нагласио је Вјекослав Петричевић, министар привреде и предузетништва Републике Српске.

Покровитељ 14. Сајма привреде и туризма је Влада Републике Српске и општина Дервента.