latinica  ћирилица
22/08/2019 |  13:24 ⇒ 22:48 | Аутор: Б92

Партизан вечерас пред најтежим испитом у сезони

Фудбалери Партизана на свом терену од 21.00 час играју можда и најбитнију утакмицу сезоне, против норвешког Молдеа.

Изабраници тренера Саве Милошевића покушаће да у првом мечу плеј-офа квалификација за Лигу Европе остваре што бољи резултат, иако неће имати подршку навијача због казне коју је клубу наметнула Дисциплинска комисија УЕФА.

Шеф стручног штаба београдског тима је истакао да је Молде озбиљна екипа.

- Немам страх да ће моја екипа прићи утакмици неозбиљно, прво због значаја утакмице, а друго и због озбиљности противника. Молде је типичан представник скандинавске школе фудбала. Знате колико су Скандинавци физички спремни и дисциплиновани. Сви причају о квалитету, ја причам о квалитету претходних пет мјесеци. Ако квалитет не прати, организација, вољни моменат, агресија од тог квалитет нема ништа - рекао је Милошевић.

Молде је ове сезоне већ играо у Србији и то против Чукаричког кога је успио да елиминише.

Тренер норвешког клуба Ерлинг Мо је рекао да очекује тежу утакмицу него раније.

- Биће ово тежа утакмица од претходне у Београду, који полако постаје наш "родни град". Сигуран сам да ће ово бити добар и забаван фудбал, јер имамо два тима који су расположени за нападачку игру. Комплетан тим је апсолутно спреман - рекао је Мо.

Партизан ће вечерашњи сусрет играти без публике због казне, али је УЕФА дозволила присуство дјеци до 14 година из школа фудбала са територије цијеле Србије.