latinica  ћирилица
22/08/2019 |  16:08 ⇒ 16:44 | Аутор: РТРС

Бијељина: Радарски систем дуал лови на путевима несавјесне возаче

Радарски систем дуал, од 2. до 19. августа, евидентирао је на подручју Полицијске управе Бијељина 1.480 прекршаја, а уређај за мјерење брзине кретања моторних возила у покрету, такозвани пресретач, 111 прекршаја прекорачења брзине. Уз вожњу под дејством алкохола и опијата, недозвољена брзина главни је узрок саобраћајних незгода.

Полицијски службеници упозоравају да се упркос појачаним контролама учесника у саобраћају, број саобраћајних незгода повећава.

- Нажалост, прије два дана десила се соабраћајна незгода у којој су два лица изгубила живот, а гдје је брзина један од главних узрока. Управо због тога полицијски службеници континуирано спроводе акције које се односе на појачану контролу учесника у саобраћају са посебним акцентом на брзину, алкохол и вожњу под дејством опијата - истиче Жарко Ћосић,  начелник ПУ Бијељина.

Полицијске контроле утврдиле су да саобраћајне прекршаје углавном чине млађи возачи, са недовољно искуства али да посљедице сносе сви учесници у саобраћају. 

- Појава да су изузетно брзи и јаки аутомобили на путевима, млади возачи и још конзумирање алкохола, што доводи до несагледивих последица - истакао је Симо Цвјетиновић, инспектор Сектора полиције ПУ Бијељина.

На редовној прес конференцији Полицијске управе Бијељина саопштено је да је током јула евидентирано и 85 кривичних дјела, а расвијетљено 73 одсто кривичних дјела из области општег и привредног криминалитета. На овом подручју, током јула, пронађено је и контролисано 57 миграната из Пакистана, Марока, Авганистана, Ирана. Број илегалних миграната на овом подручју, показује статистика, смањен је у односу на исти период прошле године.