latinica  ћирилица
23/08/2019 |  15:56 ⇒ 17/09/2019 | 14:09 | Аутор: РТРС

Наградна игра "Десет рачуна изброји и стан освоји" премашила очекивања

Број пошиљака за наградну игру “Десет рачуна изброји и стан освоји” премашио је сва очекивања организатора. Тридесет дана пред прво извлачење награда у централно складиште Пошта Републике Српске допремљено је 408.000 пошиљака.

Како се приближава 22. септембар и прво извлачење награда знатно је повећан број пошиљака које грађани дневно шаљу из готово свих мјеста Републике Српске. Те пошиљке службеници Пошта допремају до посебно обезбијеђене просторије у Бањалуци.

- Већ данас имамо преко 20.000 пошиљака дневно које се приме на територији Републике Српске одакле се транспортују у просторију под објезбјеђењем у Бањалуци. Ту се уредно евидентирају, броје и складиште до превоза у просторије РТРС гдје ће бити извлачење - рекао је Зоран Дурић, координатор продаје и маркетинга Пошта Српске.

Удружење економиста и Министарство финасија Републике Српске ову наградну игру организују први пут и то по узору на сличну игру колега из Србије. Презадовољни масовним одзивом потрошача, успјех игре објашњавају привлачним наградним фондом и добром медијском кампањом у којој учествује и наша медијска кућа.

- Када се узме просјек броја пристиглих коверата по броју становника, можемо рећи да ће овдје, иако је прва година, бити остварен већи успјех него у Србији - истакао је Раде Шегрт, члан Радне групе за организацију наградне игре.

У Министарству финасија подсјећају да ће корист од игре имати не само добитници награда него сви грађани Српске. Важно је, кажу, да и након наградне игре буде задржан овај однос потрошача према фискалним рачунима.

- Грађани требају да схвате куда иду та средства, а то је да се уплаћују за порезе, пуњење буџета, финансирање институција, здравства, школства и уопште за подизање животног стандарда - нагласила је Влатка Малиџан, портпаролка Министарства финансија Републике Српске .

Имена добитника четири стана сазнаћемо у извлачењима која ће бити организована сваке недјеље од 22. септембра до 13. октобра у просторијама РТРС-а. Све пристигле коверте са по десет рачуна или слипова биће у конкуренцији у сва четири извлачења.

Поште Српске измириле су поштарине за све пошиљаоце, Влада ће платити порезе на добитке, а добитници станова неће имати ни трошкове нотарских обрада.