latinica  ћирилица
24/08/2019 |  14:47 ⇒ 14:53 | Аутор: СРНА

Тешањ: Јака киша поплавила више насеља, евакуисано 17 лица

Општина Тешањ прогласила је стање природне несреће након што је синоћње јако невријеме поплавило поједине објекте због чега је 17 лица евакуисано, оштетило путне комуникације, а због плављења изворишта у Јелаху је пет бунара ван функције.
Невријеме у Федерацији БиХ - Тешањ (Фото:Glas regije) -
Невријеме у Федерацији БиХ - Тешањ (Фото:Glas regije)

Јак вјетар, град и обилна киша синоћ су око 22.00 часа захватила општину Тешањ, посебно насеља Пиљужићи, Јелах, Мрачај, Миљановци, Тешањ, Џемилић Плање, Мркотић и Калошевић.

- Због бујичних вода и плављења објеката заточено је више мјештана, као и десетак гостију у угоститељском објекту у Јелаху. Укупно је у акцији спашавања евакуисано 17 грађана - наведено је на сајту општине Тешањ.

Поплављено је неколико привредних објеката и Основна школа "Хусо Хоџић" у Тешњу, подручна школа у Бобарама и подручна амбуланта у Пиљужићима.

У овим мјестима су угрожени и поплављени објекти, као и путне комуникације према Пиљужићима, Новим Миљановцима, као и магистрални пут Добој-Теслић у мјесту Калошевић који је током ноћи деблокиран, па се саобраћај одвија успорено једном траком.

Због плављења регионалног пута Нови Шехер-Прњавор у мјесту Вуково за саобраћај је био затворен овај пут из правца Тешња према Јелаху, док је од Јелаха према Пиљужићима још затворен због воде на коловозу.

У Јелаху је због плављења изворишта ван функције пет бунара, те је за очекивати прекиде у снабдијевању водом из водовода "Јелах", наводи се на сајту општине Тешањ.

Фиксне телефонске везе не функционишу у Ватрогасном дому, те је отежана и онемогућена комуникација са грађанима и надлежним службама.