latinica  ћирилица
25/08/2019 |  08:43 | Аутор: РТРС

Магла смањује видљивост

Магла јутрос смањује видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове, посебно на ширем подручју Мркоњић Града, па се свим учесницима у саобраћају савјетује да буду максимално опрезни, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

У мјесту Калошевић у Федерацији БиХ због оштећења коловоза на дионици магистралног пута Теслић-Јелах саобраћа се успорено, једном траком.

Одрони су учестали на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, али се саобраћај на већини путних праваца одвија без застоја и посебних ограничења.

Режим вожње измијењен је на дионицама на којима се изводе радови, а саобраћај је регулисан саобраћајном сигнализацијом.

Радови су актуелни на регионалним путевима Лукавица-Пале, Обудовац-Лончари, те магистралним путним правцима Котор-Варош-Ободник, Јоховац-Рудник и Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново.

Због изградње наплатних станица Чатрња, Александровац и Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука, као и на ауто-путу "9. Јануар", Бањалука-Добој, гдје је у току изградња и провођење привременог система наплате путарине.

И даље се због клизишта једном траком саобраћа на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, те Шековићи-Цапарде, као и на локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике.

На локалном путу Сводна-Брезици на подручју општине Нови Град потпуно је обустављен саобраћај због покретања клизишта.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

На подручју Бањалуке саобраћај је измијењен у улицама у којима се изводе радови, те су возачи дужни да поштују привремену саобраћајну сигнализацију.

Улица краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ, сваке суботе је од 18.00 до понедјељка до 5.30 часова све до 2. септембра затворена за возила и претворена у пјешачку зону.

У ФБиХ у тунелу Врандук два, на магистралном путу Зеница-Немила, саобраћа се једном траком наизмјенично, а због повремено појачаног промета возила могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

До обуставе саобраћаја долази током ноћи у интервалима од пола часа послије поноћи до 1.30 часова, од 2.00 до 3.30 и од 4.00 до 50.30 часова.

На обилазници кроз насеље Тетово, регионалним путем Немила-Тетово-Зеница забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

У току је санација расвјете у тунелу Јелашје на дионици магистралног пута Коњиц-Јабланица, па се за вријеме извођења радова кроз тунел саобраћа једном траком уз постављену свјетлосну сигнализацију.

Када је ријеч о граничним прелазима, задржавања нису дужа од 30 минута. Из безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ могу да провјере тренутно стање саобраћаја граничним прелазим Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.

АМС позива возаче да прије поласка на путовање провјере тренутно стање саобраћаја и у случају гужви одаберу други, најближи гранични прелаз.