latinica  ћирилица
25/08/2019 |  15:58 ⇒ 18:18 | Аутор: Б92

Србија рутински са Новим Зеландом

Кошаркаши Србије забиљежили су нову побједу током припрема за Мундобаскет, овог пута против Новог Зеланда резултатом 88:78.

"Орлови" су тријумфовали и по девети пут у исто толико мечева, без икаквих проблема против поптуног аутсајдера.

Селектор Ђорђевић је и у овом мечу испробавао неке ствари, а почео је са Марјановићем на центру и Јокићем на крилном центру.

Често се играло са два плејмејкера (Јовић, Мицић), а у неколико наврата десило се и да нови кошаркаш Партизана Бирчевић игра на позицији "три".

Селектор Ђорђевић је у меч са Новим Зеландом ушао без Немање Бјелице, Богдана Богдановића, Владимира Лучића и капитена Мирослава Радуљице, које је одлучио да одмори пред дуел са Француском 27. августа.

"Орлови" су нешто слабије почели меч и предност је на почетку била на страни Новозеланђана. Добром игром Јовића и уласком Бирчевића, који није претјерано допринјео, Србија је успјела да направи преокрет и на крају прве дионице има +9 (25:16).

Бобан Марјановић био је дефинитивно играч утакмцице и то је кренуо да показује током друге четвртине. Добро је комбиновао са Јокићем, а послије његовог куцања и коша Симоновића било је +11 (35:24).

Ђорђевићеви изабраници су успјели да оду и на +14, али је Нови Зеланд до краја полувремена успио да врати заостатак на једноцифрен. Ипак, на паузи је било 53:42.

Почетак другог полувремена био је доста тмуран по Новозеланђане, који су до првих поена дошли послије нешто више од четири минута, и то послије неспортске Гудурића.

Србија није играла добро у нападу у трећем кварталу, али није ни Нови Зеланд. Одличан потез видјели смо у режији Мицића и Милутинова, које је повезао алеј-уп.

Вицешампион свијета је на крају 3/4 имао чак +18 (68:50). Ипак, Нови Зеланд је успио да направи велику серију и да на четири минута до краја дође на "само" -10.

Да не дође до компликација побринуо се углавном Милутинов, који је одлично сарађивао са оба српска плејмејкера.

Накупио се поена у другом полувремену, поготово посљедњој дионици, и на крају био најефикаснији актер меча.

До краја дуела виђена је прелијепа "рампа" Јовића, послије своје изгубљене лопте, али ништа што би било потребно истаћи.

Милутинов је меч завршио са 19 поена, а са два мање га је пратио Марјановић који није улазио у четвртој четвртини.

Јовић је био одличан са 13, Гудурић је имао девет, колико и Мицић, а Симоновић и Јокић су убацили по осам поена.

На другој страни истакао се Тај Вебстер са 16 поена, док су Ло и Милер убацили по десет.

Србију сада, 27. августа, очекује посљедња провјера пред Свјетско првенство у Кини, против Француске.