latinica  ћирилица
25/08/2019 |  17:11 ⇒ 20:12 | Аутор: СРНА

Званичници из Српске упутили саучешће поводом смрти академика Стругара

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици члана Сената Републике Српске, академика и историчара Владе Стругара, који је преминуо у Београду у 97. години.
Застава Републике Српске - Фото: илустрација
Застава Републике СрпскеФото: илустрација

- Са жаљењем сам примио вијест о смрти Владе Стругара, великог човјека и историчара, чији је научни рад оставио дубок траг у српском друштву. Аутор је многих књига и научних радова који ће бити темељ за стицање знања како садашњим тако и будућим генерацијама - наводи се у телеграму саучешћа.

Додик је нагласио да је била част познавати Владу Стругара и сарађивати са тим изузетним човјеком и академиком, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

- Његова смрт представља ненадокнадив губитак, не само за породицу и пријатеље, него и за цјелокупну академску заједницу и српско друштво у цјелини. Владо Стругар припадао је кругу највећих српских историчара и деценијама је уживао велики углед у домаћој и свјетској јавности - нагласио је Додик.

Он је рекао да ће Стругар остати упамћен као изузетан човјек и патриота.

- Саосјећајући у болу који је задесио вашу породицу, упућујем вам изразе мог најдубљег саучешћа - наводи се у телеграму саучешћа српског члана Предсједништва БиХ.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породици преминулог академика и некадашњег сенатора Републике Српске Владе Стругара.

Цвијановићева је навела да је одлазак истакнутог академика, историчара и великог човјека ненадокадив губитак, не само за његову породицу, него и за цјелокупну академску заједницу и српски народ у цјелини, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

- У име грађана Републике Српске и своје име, са искреним саосјећањем и дубоким поштовањем, упућујем изразе саучешћа породици Стругар - наводи се у телеграму саучешћа.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа породици преминулог академика и некадашњег сенатора Републике Српске Владе Стругара.

Вишковић је навео да је одлазак великана и доајене историјске науке ненадокнадив губитак за његову породицу и цјелокупну академску заједницу, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.