latinica  ћирилица
25/08/2019 |  18:46 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Спомен-биста генералу Драгиши Масалу

Спомен-биста генералу Војске Републике Српске Драгиши Масалу откривена је у Горњем Вардишту, код Вишеграда. Генерал Масал био је један од истакнутијих команданата Војске Републике Српске, вишеструко одликован.

Данашњи догађај је доказ да је генерал Масал био јако поштован и да није заборављен, истичу потомци.

- Велики дан за село, за околину, за будућност, да се млади окупљају око овог споменика и на овом игралишту и да се сјећају старијих - каже Славица Гајић, кћерка генерала Масала.

Генерал Масал био је оличење српског официра, храбар, частан, поштен кажу његови саборци а и Миломир Савчић, предсједник Борачке организације Републике Српске.

Спомен -биста генералу Драгиши Масалу дар је бизнисмена и хуманитараца Војкана Крстића.

- Породично имање моје мајке је овдје гдје је и породица Масал и зато сам највише желио да спомен-биста буде на овом терену гдје ће се људи окупљати - истиче Крстић.

Младен Ђуревић, начелник општине Вишеград, доао је да не смијемо заборавити наше јунаке и борце који су се залагали и створили Републику Српску.

- Ми морамо да његујемо оно што су нам оставили - закључио је Ђуревић.

Овом приликом на симболичан начин привредник и хуманитарни радник Војкан Крстић уручио је кључ од куће коју је купио за вишечлану породицу Шкобић, а која се одлучила да живи на селу.