latinica  ћирилица
26/08/2019 |  08:24 | Аутор: СРНА

Данас веома топло, послије подне облачно

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано и веома топло, послије подне промјенљиво облачно уз највишу дневну температуру до 35 степени Целзијусових.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Након умјерено облачног јутра у већини предјела, биће сунчано и веома топло, а у другом дијелу дана промјенљиво облачно са сунчаним интервалима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Нестабилно вријеме са пљусковима и грмљавином биће прво на југу, а затим на истоку и југоистоку. Касније у поподневним часовима и према вечери с грмљавином на сјеверу и сјевероистоку, када ће се у осталим предјелима разведрити.

Дуваће слаб до умјерени вјетар, на сјевероистоку послије подне краткотрајно јак јужни, а на југу бура.

Највиша дневна температура ваздуха од 24 степена Целзијусова у планинама, у већини предјела од 27 до 32, а на истоку и сјевероистоку до 35 степени Целзијусових.

Температура ваздуха јутрос у 8.00 часова: Соколац 10 степени Целзијусових, Чемерно 12, Бјелашница, Шипово, Калиновик, Невесиње, Хан Пијесак и Гацко 13, Дринић и Мркоњић Град 14, Рибник 15, Тузла, Зеница, Сребреница и Рудо 16, Вишеград и Фоча 17, Сарајево, Зворник, Мљечаница, Добој, Мраковица и Србац 18, Бањалука, Бијељина и Приједор 19, Брчко, Билећа и Нови Град 20, Мостар 21, Требиње 24 и Неум 25 степени Целзијусових.